Ilyen lesz a megújult Széll Kálmán tér

jan 17 • LifeStyle • Impress Magazin

A napokban elkezdődött a Széll Kálmán tér felújítása, a teljes rekonstrukció 2016 februárjában fejeződhet be.

A város egyik közlekedési csomópontja a Széll Kálmán tér teljesen megújul az elkövetkező egy évben, és 2016 februárjára egy modern parkosított térré válik. A győztes terv könnyed eleganciával, igen egyszerű építészeti eszközökkel racionalizálja és humanizálja a teret.

Fedett peronok, burkolatba rejtett LED sávok

Az új építészeti koncepció az új perontetőkkel, a Várfok utcai rézsűben lévő forgalmi területtel, illetve a legmagasabb pontra helyezett kávézóval a teret határozott formájúvá, ugyanakkor áttekinthetővé teszi. A tér belső, védett magjából minden irányba szabad átjárást biztosít, a burkolatba rejtett LED- világítású sávokkal vezetve a gyalogosokat.

bkk111

Új arculat – modern elegancia – parkosítás

A felújítás modern eleganciával, igen egyszerű építészeti eszközökkel teszi emberközelibbé és jobban használhatóvá a teret. A metrólejárat jelenlegi épülete is átalakul, megszűnnek a kaotikus, oldalsó épületszárnyak. A peronok részben fedettek lesznek, a téren áthaladó gyalogosokat a burkolatba rejtett LED-világítású sávok vezetik majd. A tér eredeti funkciójának megtartása mellett a lehető legtöbb zöld terület kerül kialakításra.

A munkálatok eredményeképpen új arculatú, magasabb szolgáltatás színvonalú, a mainál sokkal jobban használható tér jön létre, mely erősíti a közösségi, a gyalogos- és a kerékpáros közlekedés szerepét a térségben.

A forgalomkorlátozásokról a BKK honlapján lehet tájékozódni.

Olvasd el a cikket angolul is a Budapest Life rovatban: The new design for Széll Kálmán square

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »