Egy varázslatos otthon – organikus ökoház

jan 15 • Enteriőr, ÖKO-világ • Impress Magazin

Egy különleges ökoházakat tervező mexikói építész fejében az emberek csigaház formájú és virág alakú otthonokban laknak.

Az organikus építészet nagymestere Javier Senosian elvarázsolt lakóházak megálmodója. Ökoházakat épít, melyekben minden apró részlet a természetet idézi. Otthonos hangulatú bioházai formavilága meghökkentő, pedig minden ötletét a természetből meríti.

33

Az én csigaházam

Mexikóváros közelében járunk, ahol a kertvárosba érve, egy hatalmas fa árnyékában a Vízi pók csodapók csigalakosztályának egyik tündéri házikója tárul elénk.

11szerk

A tengeri világ ihlette kuckó belsejébe egy ovális alakú, színes üvegajtón juthatunk be a tágas nappaliba, ahol egy medúza formájú kanapéról nézhetjük a síkképernyős tévét, egy zöld pázsit közepén.

22

Barlangi forrás a fürdőszobában?

A természet közeli, jelen esetben tengeri hangulatot fokozza még, hogy az ajtók és ablakok ovális és amorf formákat követnek, a plafonon pedig buborék formájú tetőablakokon szűrődik át a fény.

44

A fürdőben kagylóformájú a mosdó, és ha megnyitjuk a csapot, a víz a falból épp úgy tör elő, mint egy barlangból csörgedező forrás.

lead4-704x400

Egy mexikói építész organikus ökoházai

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »