Téli Sportágválasztó a Műjégpályán – Jégvitorlákat fel!

jan 15 • LifeStyle • Impress Magazin

A rendezvényen kipróbálható lesz a korcsolyasportok mellett jégvitorlázás, a jégkorong, a curling, a bob, a snowoard, a sílövészet, és a szkeleton.

A jégpályák mögött 10 ezer négyzetméteres betonozott felületen műanyag-pályákat telepítenek, ezeken a sízéssel, a hódeszkázással, a sífutással, a sílövészettel és a kutyaszánhúzással ismerkedhetnek az érdeklődők, és a világon elsőként bemutatkozik a jégkorfball is.

Nemzetközi World Snow Day

A Téli Sportágválasztó csatlakozott a nemzetközi World Snow Day elnevezésű kampányhoz, amelyre a Nemzetközi Sí Szövetség (FIS) égisze alatt negyedszer kerül sor. Ennek keretében idén a világ csaknem 40 országában lehet egyszerre kipróbálni a téli sportokat.

A sportágak tesztelésében sportszakemberek és edzők segítik a látogatókat, az eseményen neves sportszemélyiségekkel is együtt lehet majd sportolni, így például Sebestyén Júlia Európa-bajnok műkorcsolyázóval, Engi Klára világ- és Európa-bajnoki negyedik jégtáncossal, Szuper Levente jégkorongkapussal, vagy Pulai Imre olimpiai bajnok kenussal, jelenlegi szánkóssal. Utóbbi elmondta, a nyári sportágválasztóval ellentétben olyan bobot hoz, amelyen nem kerekek, hanem korcsolya lesz.

A rendezvényre a belépés ingyenes, de regisztrációhoz kötött a www.telisportagvalaszto.hu oldalon.

Helyszín: Városligeti Műjégpálya
Időpont: 2015. január 18. vasárnap

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »