Te mitől érzed, hogy szeretnek? – a szeretetnyelvedtől függ

okt 14 • Psziché • Impress Magazin

Jártál már úgy, hogy a barátod váltig állította, hogy szerelmes beléd, de te valahogy mégsem érezted? Nagy valószínűséggel más volt a szeretetnyelve.

Az érzelmeket sokféleképpen ki lehet fejezni. Van, aki szavakban mondja el, más a tettek embere, a harmadik mindig ott áll melletted. Fontos felismerned, hogy az érzelmi kommunikáció melyik módjára vagy kódolva, hiszen, te „csak” ezt fogadod be. A szeretet kifejezésének egyéb módjaira szinte „immunis” vagy, és ez a párodra is igaz.

Ha felismerjük egymás szeretet kifejező és befogadási csatornáját, és úgy szeretjük a másikat, ahogy az neki jó, akkor meghatványozódik az érzelmi töltet a kapcsolatban.

A szavak ereje

Szavakba öntött kedves gesztusokra van szüksége, mert a szavak ereje hat az érzelmeire. A szavak erejére hangolt típusnál nem csak a nagy dolgok számítanak, az egészen egyszerű, hétköznapi dolgok is sokat jelentenek a számára. A leginkább akkor érzi, hogy a párja odavan érte, ha elárasztja bókokkal, pozitív megerősítésekkel, dicséretekkel.

A másiknak szentelt idő

Ha ebbe a típusba tartozol, akkor számodra az a legfontosabb, hogy minél több időt töltsön veled a párod. Ha nincsenek közös programok, mellőzöttnek, elhanyagoltnak érzed magad, hiába a szép szavak és a bókok, mit sem érnek. Nálad a szavak helyett a tettek számítanak. Ez a típus érzelmileg a közös élményekből táplálkozik.

Apró gesztusok

Az emberi kultúrának nem véletlenül szerves része az ajándékozás, hiszen a tárgyak a szeretet kézzelfogható megnyilvánulásai. Egy apróság is hatalmas értéket képvisel, amikor olyan személytől kaptuk, akihez érzelmileg kötődünk. Az ajándék egy kedves gesztus, melyben ott van a szándék, hogy szeretnék adni neked valamit. Rád gondoltam, eszembe jutottál akkor is, amikor nem voltunk együtt…

Támasz

A negyedik típus azzal tud érzelmileg töltekezni, ha segítenek neki, ha kiállnak mellette, ha támogatják, illetve ha valamilyen szívességet tesznek neki. A segítőkész, pozitív hozzáállás számára a szerelem bizonyítéka. Attól érzi szeretve magát, ha tudja, hogy számíthat a párjára. Nagyon hálás tud lenni, ha kérés nélkül tesz valaki érte olyan dolgot, amit tehernek él meg.

Érintés

A fizikai érintés legalapvetőbb formája a szerelem kimutatásának, azonban vannak olyan emberek, akik egy öleléstől vagy odabújástól úgy fel tudnak töltekezni, mint ha akkumlátorra tették volna őket. Ők azok, akik a testi közelség által érzékelik a legjobban a szeretet erejét.

 Vida Hajni

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »