Sült diós-fűszeres sajtgolyók
Hidegtál? Köret? Előétel? A fűszeres sajtgolyó általában előételként ismert, diós-sült változata azonban köretként vagy főételként is megállja a helyét.
Hozzávalók:
– 1 csésze finomra vágott dió
– 2 csésze zsemlemorzsa
– 2 fej apróra vágott hagyma
– 4 ek petrezselyem
– 1 ek majoránna
– 2 ek sörélesztő
– 30 dkg krémsajt vagy tofu
– fűszersó
Elkészítése:
Pirítsd meg folyamatos kavargatás mellett a diót egy kivajazott serpenyőben, majd add hozzá a többi alapanyagot, a krémsajtot, a zsemlemorzsa felét és a fűszereket.
Vizes kézzel formázz belőle dió nagyságú golyókat, azokat hempergesd meg a maradék zsemlemorzsában, vagy darált dióban, majd kivajazott tepsiben süsd 30 percig.
Tálald köretként, előételként vagy salátával!
Kapcsolódó cikkek
« Kültéri és beltéri zongora inspirációk A vadállatok fele elpusztul – a WWF jelentése szerint »