Street art pályázatot írtak ki a városligeti tűzfalak színesítésére

júl 16 • LifeStyle • Impress Magazin

A Városliget használaton kívüli betonfalainak megújítására és kifestésére augusztus 14-ig várják a kreatív ötleteket.

A kiíró Városliget Zrt. olyan látványtervvel ellátott pályázatokat vár az Olof Palme Ház mögötti betonfalak üresen álló és kopott felületeinek kiszínesítésére, amelyek vizuálisan izgalmasabbá varázsolják a Városliget épületfalait.

A Liget padjai is színesek lesznek

A beküldött pályázatoknak reflektálniuk kell a kultúra és a zöld területek kapcsolatára, és ki kell fejezniük, hogy mit jelent az embereknek ma a Városliget. Szempont ezen felül az eredeti ötlet, kreativitás, illetve, hogy a terv 4-8 nap alatt kivitelezhető legyen. A beérkezett kézzel rajzolt vagy számítógéppel tervezett munkákat a Városliget Zrt. mellett a Színes Város és a Design Terminál képviselőiből álló bíráló bizottság választja ki. A megvalósított tervek alkotói a megjelenés lehetősége mellett készpénzt és ajándékutalványt is nyernek.

A Liget Budapest Projekt keretében április végén már hirdettek más pályázatokat is, az egyik kiírás a Liget padjainak grafikai tervezésére hívta meg a fiatalokat. A beérkezett pályaművekből 53 padtervet fognak megvalósítani a Városligetben.

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »