Lakóházak lesznek a megüresedett brazil stadionokból?

júl 16 • Enteriőr • Impress Magazin

Most hogy véget ért a foci VB felmerül a kérdés: mi lesz a 12 „megüresedett” stadionnal, melyek a hatalmas sporteseményre épültek?

Mi fog történni Brazíliában? Hogyan fogja újrahasznosítani a kihasználatlanná vált sportlétesítményeket? Néhány helyszínt lebontanak majd, néhányat átépítenek a 2016-os olimpiára, néhányat pedig egy kreatív terv szerint lehet, hogy lakóházakká alakítanak.

A Casa Futebol színes stúdiólakásai

Az újrafelhasználási tervek között nagy népszerűségek örvend két francia építész (Axel de Stampa és Sylvian Macaux) javaslata, mely szerint a Casa Futebol színes moduláris lakóegységeket lehetne telepíteni a beton oszlopok közé, melyek a stadion infrastruktúráját alkotják. A lakások egyik fele a stadion belső terére nézne, a másik pedig kifelé.

11

Élő focimeccs a nappaliból

Az építészek azt tervezik, hogy a Casa Futebol eredeti funkciója megmaradhatna, esemény alapú sportrendezvények számára, melynek bevételeiből tudnák a lakók fedezni a ház a karbantartási költségeit. Mivel a lelátó fölött kialakított otthonok egyik fele a stadion belső terére nyílna, így a szerencsés lakástulajdonosok minden eseményt gyakorlatilag az első sorokból nézhetnek majd.

22

A stúdiólakások kialakítása tűnik a társadalmilag legtudatosabb javaslatnak, noha kérdéses, hogy a stadionok strukturális teherbíró kapacitása elbír-e majd több száz lakóházat.

33

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »