Energiatermelő pillangók egy land art energiaparkban

Energiatermelő napelemes pillangók egy land art energiaparkban

febr 5 • ÖKO-világ • Impress Magazin

A Pillangó energiapark egy hatalmas land art naperőmű terve, ahol több száz napelemes pillangó termeli az elektromos áramot.

A nemzetközi Land Art Generator Initiative (LAGI) pályázat egy teljesen új irányzatot hozott létre, ahol a művészet és a megújuló energia land art energiaparkok létrehozásával valósulna meg.

Több száz napelemes pillangó termeli az áramot a Pillangóparkban

A 80 ezer négyzetméteres Butterfly park (Pillangópark) terve is erre a pályázatra készült, érdekes megoldást kínálva a napenergia hasznosítására. A Pillangó energiapark valójában a land art és a megújuló energia ötvözése, ahol több száz óriási napelemes pillangó termeli az áramot.

Energiatermelő pillangók egy land art energiaparkban

Az energiapark egy óriási pillangó képét formázza

A 80 ezer négyzetméteres energiapark távolról egy óriási pillangó képét formázza, ahol a szárnyakat több száz színes pillangó alkotja. A park azonban közelről egészen más képet mutat.

A madártávlatból apró szárnyaknak tűnő pillangók valójában óriási, 13 méter magas színes solar pillangók kristályszilikonos fotovoltaikus szárnyakkal, melyek a lehető leghatékonyabban hasznosítják a napenergiát.

Energiatermelő pillangók egy land art energiaparkban

Éjjel mesebeli a park – mintha repülnének a pillangók

A Butterfly park egy vidám, mesebeli park terve, amely nem csak energiát termel, hanem szabadidős pihenőparkként is működne.

A projekt vizuális megoldása nem csak nappal, hanem éjszaka is látványos. Az állványra kihelyezett pillangók szárnyai ugyanis világítanak a sötétben, ennek köszönhetően olyan látványt nyújtanak, mintha repülnének a levegőben.

Energiatermelő pillangók egy land art energiaparkban

A Butterfly parkot egy lengyel csapat tervezte. A projekt még nem valósult meg, de a többi LAGI projekthez hasonlóan készen áll arra, hogy megépítsék és üzembe helyezzék. A pillangópark tervezett éves kapacitása 12 508 000 kWh.

Fazakas Virág

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »