Egy fotós felkutatta a még ma is létező törzsi kultúrákat

febr 4 • LifeStyle • Impress Magazin

A világ civilizációtól távol eső, eldugott helyeit járta be Jimmy Nelson, hogy megörökítse a mai is létező törzsi kultúrákat, mielőtt végleg eltűnnek.

A megdöbbentő kutatómunka eredményeként jött létre a „Mielőtt végleg eltűnnek” (Before they pass away…) album, mely 35 meghökkentő jelenleg is létező törzsi kultúrát tár elénk.

Az őskor élő lenyomata…

Jimmy Nelson beutazta mind az öt kontinenst, hogy dokumentálja a világ különböző pontjain fellelhető utolsó törzseket, és átfogó képet mutasson a nomád népcsoportok kultúrájáról és életmódjáról. Etiópiától kezdve Nepálon át, Új-Guienán keresztül Szibériáig a legkülönbözőbb helyeken járt szere a világban. Egyedülálló gyűjteményének képei bemutatják az adott törzs külső megjelenését, életmódját és a hétköznapi eszközeiket.

01huli

Jimmy a legtöbb helyszínen helyi tolmács segítségével tudott kommunikálni a bennszülöttekkel, de volt olyan népcsoport is, ahol kézjelekkel beszéltek egymással.

 02 himba

03 maasai

Gyakori az arc és testfestés

A teljesen különböző természeti közegben élő törzsek között Jimmy sok hasonlóságot fedezett fel, többek között azt, hogy a bennszülöttek kivétel nélkül tökéletes harmóniában élnek a környezettel. Meg tudják teremteni azt az egyensúlyt, amit mi már rég elvesztettünk.

04 goroka

Évezredek óta változatlan életmód

„Bár ezek a törzsek a modern emberek szemszögéből, akik a technikai vívmányok között élnek, primitívnek tűnhetnek, hiszen évezredek óta változatlan életmódot folytatnak, mintha megállt volna az idő, ugyanakkor gyakran felfedeztem közöttük élve egy sokkal nagyszerűbb dolgot, egyfajta emberségre leltem”, nyilatkozta Nelson.

05 goroka

06 kalam

07 samburu

„Magányos és veszélyeztetett kultúrák ezek, melyek a mi számunkra egyfajta élő lenyomatai saját múltunknak, az őskori civilizációnak.”

08 vanatu

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »