Sikeres fogyás zsírégető és étvágycsökkentő gyógyteákkal – a bükki Gyuri bácsi tanácsai

máj 3 • LifeStyle • Impress Magazin

A zsírégető és étvágycsökkentő gyógyteák hatékonyan támogatják a fogyókúrát. Egy 4 hetes kúra csodát tehet a szervezetünkkel.

Gyuri bácsi nem hisz a különféle sztárdiétákban, ha felszalad rá néhány kiló, akkor egyszerűen csak elkezd kevesebbet enni, többet mozogni, valamint fogyást elősegítő zsírégető és étvágycsökkentő gyógyteákat fogyaszt.

A sikeres fogyás titka

Gyuri bácsi úgy tanulta, hogy ahhoz, hogy leadjuk a súlyfelesleget, a zsírégetés mellett másra is kell figyelni. Például arra, hogy fogyókúra alatt csökkentsük a savképződést. Az éhezést ugyanis még csak-csak ki lehet bírni, de a kevés táplálék miatt feldúsuló gyomorsav maró, éhséget még inkább növelő hatását kevésbé. Sokaknál itt bukik meg a fogyókúrás program: muszáj valamit enniük, mert ég a gyomruk.

Tehát a cél kettős: mérsékelni kell az étvágyat és csökkenteni a gyomorsavat. Ha még a táplálék felszívódását is tudjuk valahogyan lassítani, akkor garantált a siker, mert így gyomorproblémák és éhségérzet nélkül is végig tudjuk vinni a diétát.

A zsírégető mezei katáng

A zsírégető hatású mezei katáng egy igazi fogyókúrás csoda tea, mintha csak a fogyókúrázóknak teremtette volna a Jóisten. Ez az igénytelen, kora nyártól az út szélén kékellő, strapabíró kis növény inulintartalma miatt nemcsak a fogyókúrázok számára, hanem a cukorbetegek számára is igazi kincs.

A mezei katáng olyan energiaforrás, amely nem dobja meg a vércukorszintet és lassan szívódik fel. Savcsökkentő hatásánál fogva mérsékli az étvágyat is, tehát ő lesz a fő segítségünk a diétában.

Este 3 dl vízzel egy teáskanál teafüvet egy percig főzzük, és minden étkezés előtt egy decit igyunk meg belőle. Minden nap kell inni, korlátlan ideig fogyasztható.

A fehér akácvirág – csökkenti a savtermelést és az étvágyat

A fehér akácvirág szintén csökkenti a savtermelést, Gyuri bácsi a fehér akácvirág tea fogyasztását azoknak is ajánlja, akiknek a gyomorsavasság idegi eredetű probléma.

Mondani sem kell, hogy tavasszal, amikor a növényekben is elindul a nedvkeringés, és a téli időszakot követően kimerült szervezetünk kezd újjáéledni, akkor egy kíméletes epe- és májtisztítást, valamint vízhajtást is érdemes beiktatni, hogy leadjuk a ránk rakódott súlyfölösleget.

Gyomorsav túltermelésre és étvágycsökkentésre naponta 1 csésze akácvirág tea ajánlott este étkezés után.

Testsúlycsökkentő bodzatea

A sikeres fogyás elengedhetetlen alappillére a szervezet méregtelenítése, tisztítása. Ehhez is számtalan gyógyfüvet kínál a természet, mind közül azonban a leghatékonyabb a bodza.

A bodzavirág vízhajtó, emésztést elősegítő, vértisztító hatása miatt kapott helyet a kúrában, valamint testsúlycsökkentő tulajdonsága is jól ismert. Naponta egy csészével igyunk meg belőle.

A zsírégető kukoricabibe

A farkasétvágyat gyakran az ingadozó vércukorszint okozza. Ennek elkerülésére Gyuri bácsi a kukoricabibét is ajánlja – a mezei katáng mellett, – amelyek együttesen segítik a vércukorszint, ezáltal az inzulintermelés kiegyensúlyozását.

A kukoricabibe vércukorszint-csökkentő és zsírégető hatása miatt eredményes segítője a diétáknak, így szintén nagyon fontos összetevője a kúrának. Naponta 1-2 csészével is ihatunk belőle.

Fontos hangsúlyozni, hogy megfelelő, egészséges étrend és mozgás nélkül csupán teázással nem lehet lefogyni. A gyógynövények, a kúrát betartva, segíthetik és támogathatják a fogyást, elindíthatják a szervezet tisztulását.

A fogyókúrát támogató gyógytea kúrát maximum 4 héten át folytassuk, utána tartsunk 1-2 hét szünetet.

(Fotó: Pixabay)

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »