Ritka élményt kínál a római Trevi-kút fölé emelt pontonhíd

júl 1 • LifeStyle • Impress Magazin

Ideiglenes gyaloghidat emeltek a helyreállítás alatt levő Trevi-kút közepén. A látogatók a restaurálás ideje alatt ezen közlekedhetnek.

Különleges élményt kínál a 17. századi szökőkút medencéje fölött emelt pontonhídon való séta. Az ideiglenesen emelt híd a Trevi-kút restaulásának ideje alatt látogatható.

Séta egy műemlék közepén…

Róma lakosai és a turisták első alkalommal mintegy beléphetnek a város egyik jelképének számító műemlék kellős közepébe. Az ideiglenes szerkezet ugyanis lehetővé teszi, hogy a látogatók egészen közel kerülhessenek a Trevi-kúthoz.

A híd péntektől július végéig minden délután nyitva áll, melyre egyszerre maximum száz embert engednek fel. Augusztustól a pontonhíd már egész nap nyitva tart, és akkor már 240 fős csoportokban lehet majd végigsétálni rajta.

Az emelvénynek köszönhetően a tervek szerint 2015 őszéig tartó helyreállítás alatt sem kell a szökőkutat lezárni. A turisták a hídról dobhatják be – igaz, a víz nélküli medencébe – aprópénzüket, hogy visszatérhessenek Rómába. A pontonhídról egyenesben követhető a restaurátorok munkája is.

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »