Hosszabb lesz a VOLT Fesztivál

jún 30 • Kult & Art • Impress Magazin

Az Arctic Monkeys július 6-i koncertjével együtt összesen 6 éjszakát tölthetnek idén Sopronban a VOLT Fesztivál rajongói.

A “legjobb zenekar” címmel kitüntetett brit banda mellett világsztárok sora és majd’ 150 hazai előadó lép fel a soproni Lővér-kempingben.

A fellépők között lesz a Thirty Seconds To Mars, a Morcheeba, a Volbeat, a Hurts, a 25. születésnapját nagykoncerttel ünneplő Tankcsapda, valamint a Nagy-Szín-Pad tehetségmutató döntősei lépnek fel a kedden kezdődő, és idén már ötnapos VOLT Fesztiválon Sopronban.

Rendhagyó piknik szombat délelőtt

A tavalyi évben egészen egyedi külsőt kapott a VOLT Fesztivál Telekom Nagyszínpada, amelyet két, grandiózus robot ölelt át. Idén tovább “robotosodik” a VOLT, amelynek bejáratánál egy 16 méter magas robot fogadja a vendégeket, a hasában egy nagyméretű LED-fallal.

A szervezők most is arra buzdítják a vendégeket, hogy saját készítésű robotjelmezben érkezzenek Sopronba. A helyszínen is lehet majd robotokat alkotni: 1000 db kartondoboz áll a fesztiválozók rendelkezésére, hogy minél szebb és különlegesebb robotok születhessenek.

Az idei fesztiválra a páneurópai piknik 25. évfordulója alkalmából felépítenek egy korabeli, 14 méter magas határőrtornyot, amely mellett szombat délben rendhagyó piknikre várják a résztvevőket bográcsgulyással. A Petőfi Rádió öt napon át több műsorát a VOLT-ról sugározza. A fesztiválozók kivetítőkön nézhetik a futball világbajnokság mérkőzéseit, lesznek családi- és gyerekprogramok, bemutatja gasztronómiai kínálatát a soproni régió.

A VOLT-ra kombinált jegyet kínál a GYSEV. A VOLT vonattal és a menetrendszerinti regionális GYSEV-járatokkal érkező fesztiválozók a jegy felmutatásával a soproni helyi autóbusz-közlekedést is ingyen használhatják.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »