Ritka égi jelenséget kapott el az MTI fotósa – egyszerre tűnt fel az égen a Jupiter, a Vénusz és a Hold

febr 1 • LifeStyle • Impress Magazin

Január utolsó napjára virradóan különleges égi jelenség tűnt fel az éjszakai égbolton. Egyszerre lehetett látni a Holdat, a Vénuszt és a Jupitert.

Az asztrofotósok mindig varázslatos képeket készítenek a csillagokról és bolygókról. Alig várják, hogy különleges égi jelenségek tűnjenek fel az éjszakai égbolton.

Ritka égi jelenség

Január utolsó napjára virradóan három bolygót lehetett látni hazánk fölött az égbolton: egyszerre jelent meg a Vénusz, a Jupiter és a Hold. Komka Péternek, aki bámulatos természetfotóiról ismert, sikerült megörökítenie ezt a ritka égi jelenséget.

Fotó: Komka Péter/MTI

Komka Péter a Magyar Távirati Iroda fotóriportere. A Magyar Sajtófotó Pályázaton három alkalommal elnyerte a vidéken dolgozó legjobb fotóriporter különdíját, 2011, 2012, 2013, 2015 és 2016-ban különféle kategóriákban díjazott volt.

Fotó: Komka Péter/ MTI

„A fényképezés gyermekkorom óta jelen van az életemben, az alkotás örömét találom meg benne. Keresem azokat az önfeledt pillanatokat, amelyekben megnyílik az emberek személyisége, szeretném, hogy a megragadott pillanat mutassa meg rejtett tulajdonságait és érzéseit” – írja a weboldalán.

Fotó: Komka Péter /MTI

Forrás: MTI

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »