Miért olyan fontos a közös nevetés

máj 21 • Psziché • Impress Magazin

A legtöbb kapcsolatban egy idő után az élet elmossa a kacagást, a terhek elrejtik az örömöket, és befedik a felhőtlen pillanatok emlékét…

Pedig a nevetés az egyik legjobb orvosság. Párkapcsolati problémákra is kitűnő módszer, hiszen a nevetés közelebb visz minket egymáshoz.

Közelebb visz egymáshoz

Az élet magával hozza a problémákat, nem kerülheti ki senki. De miért hagynád, hogy a stressz lehúzzon és letörölje a mosolyt az arcodról. Már csak azért is érdemes néha viccelődni, vagy komolytalan dolgokat csinálni, mert a nevetés egyúttal feszültségoldó is. Ahogy picit kiengedsz a probléma szorításából, és engeded kitörni magadból a nevetést, még a problémádra is másképp tudsz ránézni, mert a kreatív rész is bekapcsol. A problémamegoldáshoz pedig gyakran újító gondolatokra van szükség.

A párkapcsolatban felmerülő problémákra szintén jó orvosság a közös nevetés, hiszen az örömteli pillanatok növelik az összetartozás érzését, a nevetés egyúttal közelebb visz minket egymáshoz. Ha sikerül mosolyt csalni a párod arcára, az már azt jelenti, elindult a békülési folyamat.

A napi nevetés a legjobb befektetés

Dr. Les Parrot párterapeuta szerint két ember között a nevetés a legrövidebb út, és ez az állítás a barátságra épp úgy igaz, mint a párkapcsolatra.

Persze sose lehet tudni, hogy mi az, ami vicces lehet a másiknak, ennek felkutatása néha időt és energiát igényel. A Psychology Today tizennégyezer olvasójával készített egy ezzel kapcsolatos felmérést. 30 viccet küldtek szét az olvasóiknak, hogy felmérjék kiből melyik vicc hatására tör ki a nevetés. A válaszokból természetesen kiderült, hogy mennyire különböző az emberek humorérzéke.

Egy párkapcsolatban is felmerülhet egy ilyesfajta különbség. Lehet, hogy egy párnak hasonló a humorérzéke, de az is lehet, hogy meg kell érte egy kicsit dolgozni, hogy felfedezd, mi az, ami a másik számára vicces. Fontos minden kapcsolatban megtalálni a humor forrását, mert ez erősíti a kapcsolatot. Megéri ennek érdekében akár őrültségeket is csinálni!!

 Vida Hajni

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »