Paradicsomos mexikói kréker – kenyér helyett is tökéletes
A mexikói kréker tulajdonképpen egy gluténmentes kenyér, amit a tápanyagban gazdag kinoából készítenek, ezért nagyon egészséges. Kenyér helyett is fogyaszthatjuk.
A mexikói kinoa-kenyér az inkák ősi gabonájából, a kinoából készül, ezért nagyon tápláló és egészséges.
Kinoa az inkák ősi gabonája
A kionoa rengeteg ásványi anyagot tartalmaz, és magas a fehérjetartalma is. A kinoa-krékert, vagy kenyérhelyettesítőt nagyon könnyű elkészíteni, vegánok és gluténmentes étrendet követők is fogyaszthatják.
Hozzávalók:
135 g kinoa
4 ek paradicsompüré (sűrített paradicsom)
1 gerezd fokhagyma
½ tk bors
½ tk sütőpor
½ tk kurkuma
240 ml víz
só
Feltét:
2 ek kukorica
2 ek vörösbab
1 kisebb lilahagyma (karikákra szelve)
Tálaláshoz:
Avokádó szeletek
Petrezselyem vagy koriander levelek
Frissen facsart citromlé
Elkészítése:
Mossuk át bő vízzel a kinoát, majd áztassuk be egy fél órára.
Melegítsük elő a sütőt 230 fokra.
A kréker összes hozzávalóját tegyük egy turmixgépbe, és keverjük simára.
Öntsük egy sütőpapírral bélelt 24×24 cm-es tepsibe, majd szórjuk a tetejére a kukoricát, a babot és a hagymakarikákat.
Süssük 20-25 percig.
Vegyük ki a sütőből, és várjuk meg, amíg kihűl, majd óvatosan távolítsuk el a sütőpapírt az aljáról.
A mexikói kenyeret tálalhatjuk avokádó szeletekkel, vagy akár tehetünk rá avokádókrémet vagy humuszt, illetve önmagában is fogyaszthatjuk friss zöldségekkel.
Hűtőszekrényben tárolva 3 napig eláll.
4 egyszerű és finom gluténmentes kenyér – fehérjedús összetevőkből
Kapcsolódó cikkek
« Utazás lakókocsival gyönyörű tájakon – inspiráló, romantikus és vadregényes A tűhegyes szika kanyonban hatalmas fenyő órások nőnek »