Megnyerte a Yale Egyetemmel vívott harcát a nehezen hízó diáklány

ápr 10 • LifeStyle • Impress Magazin

Az alkatilag vékony diáklányt, Frances Chant elbocsátással fenyegette meg az egyetem, feltételezett táplálkozási zavara miatt.

A vékonyka diáklány elkeseredésében kénytelen volt gyorsételekkel és édességekkel tömni magát, hogy bebizonyítsa az intézmény orvosainak és egészségügyi dolgozóinak, nem küzd táplálkozási zavarral.

A lány szembeszállt a Yale orvosaival

A tajvani származású Chan szüleitől és nagyszüleitől örökölte vékony alkatát.”Soha nem volt étkezési zavarom, de megbetegített a Yale részéről érkezett nyomás, hogy egyek többet” – mondta a harmadéves történelemhallgató. A 20 esztendős lánnyal egy egészségügyi vizsgálaton közölték, hogy a testtömeg-indexe (BMI) vészesen alacsony és az egészsége érdekében muszáj híznia. Az orvosok attól tartottak, hogy a lány anorexiás. „Mondtam nekik, hogy az egész családom vékony és egészségesen, jól táplálkozom. Ám ők kitartottak amellett, hogy a súlyommal az életemet kockáztatom és hogy el is bocsáthatnak az egyetemről, ha nem oldom meg ezt a dolgot” nyilatkozta a lányt a The Daily Telegraph brit magazinnak.

Nyilvánosságra hozta történetét

Channek ezután rendszeresen mérték a súlyát, vér- és vizelet teszteknek vetették alá, megnézték a szívműködését és mentális egészségi konzultációra küldték. Az összes eredmény azt mutatta, hogy a lánnyal minden rendben és még New Jersey-i háziorvosa is elmondta az egyetemnek, hogy Chan egész családja ilyen apró termetű, de egészséges. A Yale orvosait azonban ez sem győzte meg.

Az egyetemista lány végső elkeseredésében az egészségtelen gyorsételek felé fordult, hogy megnövelje kalóriabevitelét és felszedjen néhány kilót, de még így sem volt látványos a súlygyarapodás. Miután az egyetem szakemberei közölték vele, hogy az elért eredmény nem elegendő, úgy döntött, abbahagyja az önsanyargatást,, majd kiállt történetével a nyilvánosság elé, hogy megvédje magát. Mikor felfedte kálváriáját, kiderült, hogy több diáktársa is átesett már hasonló procedúrán. Az egyetem végül elfogadta, hogy Chan nem küzd semmiféle étkezési zavarral.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »