HIRDETÉS

Mediterrán karfiol „steak” – Marinara szósszal

dec 1 • Fűszer • Impress Magazin

A Marinara szószban sült karfiol steak olvadt Mozzarellával egy igazi mediterrán ízvilágú fogás, amely képes mindnekinek meglepetést okozni.

A karfiol steak egy nagyon egyszerű és gyorsan elkészíthető étel. Ebben a formában elkészítve azok is megkedvelhetik ezt a zöldséget, akiket eddig nem igazán nyűgözött le.

Egyszerűen és gyorsan elkészíthető

A nápolyi Marinara szószban sült karfiol olvadt Mozzarellával egy igazi olaszos-mediterrán ízvilágú fogás, amely komplett főételként tálalható bármilyen körettel.

Hozzávalók:

– Ujjnyi vastagra vágott karfiol szeletek
– 1-2 ek olíva olaj
– só, bors,
– fűszerpaprika (lehet füstölt vagy csípős is)
– Marinara szósz (házilag)
– bazsalikom
– Violife mozzarella (vegán sajt)
– Hamis (vegán) parmezán (őrölt kesudió vagy földimogyoró, sörélesztővel, fokhagymaporral és sóval összekeverve)

Marinara szósz (fűszeres, olasz paradicsomszósz)

Egy konzerv hámozott paradicsomot vagy paradicsompürét főzzünk össze egy kisebb apróra vágott vöröshagymával, és 1-2 gerezd fokhagymával, melyeket előzőleg olajon pároljunk néhány percig. Addig főzzük, amíg besűrűsödik. Sóval és borssal, valamint bazsalikommal fűszerezzük.

Karfiol steak - mediterrán étel
Karfiol steak - mediterrán étel

Elkészítése:

1. Melegítsük elő a sütőt 200 fokosra.

2. Mossuk meg a karfiolt és vágjuk fel ujjnyi vastag szeletekre. Kenjük meg a szeletek mindkét oldalát egy kevés olívaolajjal, majd fűszerezzük be sóval, borssal, és egy kevés fűszerprikával.

3. Süssük kb. 30 percig, amíg aranybarna színűek lesznek.

4. A sült karfiolokra tegyünk egy-egy evőkanálnyi Marinara szószt és hintsük meg reszelt  Violife mozzarellával. A tetejére szórjunk házi készítésű vegán parmezánt.

5. Tegyük vissza a sütőbe és süssük még kb. 3 percig, amíg megolvad a Mozzarella a tetején.

6. Tálaláskor szórjuk meg a tetejét a „hamis” (vegán) parmezánnal vagy egyszerűen őrölt földimogyoróval és bazsalikommal.

Tipp: A karfiol steak-et barbecue (BBQ) szósszal is elkészíthetjük, ha a hagyományos amerikai ízvilágra vágyunk.

Fotó: delish.com

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »