Adventi „boldogság kalendárium” saját kézzel – minden napra egy lélekemelő üzenet

nov 30 • LifeStyle • Impress Magazin

Az adventi boldogság kalendárium olyan személyes üzeneteket, idézeteket és lélekre ható gondolatokat rejt, amelyek a szeretetre hangolnak minden nap.

Advent idején – december 1-je és 24-e között – a szeretet ünnepére, karácsonyra készülünk. Adventi naptárt elsősorban a gyerekek szoktak kapni, melyek leggyakrabban csokoládét vagy apró ajándékot rejtenek.

Így is készülhetünk a karácsonyra

Készíthetünk azonban saját magunknak is, egyfajta lélek-kalendáriumot, hogy minden egyes nap egy kedves üzenettel a szeretetre tudjunk hangolódni.

A boldogság kalendárium ajándék a lelkünknek…Minden reggel örömteli érzések járnak át bennünket, ahogy olvassuk őket.

Ez egy nagyon személyes kalendárium – olyan, mint egy napló!

A saját adventi naptárunk egy nagyon személyes, teljesen egyedi alkotás, csak rólunk szól. Minden egyes boríték olyan idézetet, gondolatot, motiváló üzenetet, verset tartogat, amelyek valamiért megérintik a lelkünket.

Már maga az elkészítése is örömteli elfoglaltság, ahogy összegyűjtünk 24 olyan gondolatsort, üzenetet, amelyet valamiért szeretünk.

Elővehetjük hozzá a kedvenc könyveinket, régi naplónkat, kutathatunk az emlékeink között, de kereshetünk idézeteket a neten is. Bármi bele kerülhet, ami boldogsággal tölt el bennünket. Lehet ez egyetlen szó is…

Adventi kalendárium saját kézzel

Lehet ez egy igazi belső utazás is

Az adventi lélek kalendáriumunkba rejthetünk olyan elgondolkoztató témákat is, melyek megválaszolása egy kis magunkba mélyülést igényel.

Miben fejlődtem az idén, mire vagyok büszke, melyik napokon voltam a legboldogabb stb. Milyen örömteli események történtek velem az elmúlt 12 hónapban, stb.

Írhatunk magunknak szeretettel kapcsolatos önismereti feladatokat is. Pl. Van-e neheztelés a szívemben, haragszom-e valakire. Megtudok-e bocsájtani? Elengedem azt, ami már nem szolgálja a fejlődésemet. Végig gondolhatjuk azt is, vajon mi megbántottunk-e valakit. Lehet jótékonyság cetli is, szabadon választott jócselekedettel.

Adventi kalendárium saját kézzel

Pozitív megerősítések az év végére…

A kalendárium kivitelezéséhez is bármilyen kreatív megoldást választhatunk. Az üzenetes cetliket akár egy régi képkeretbe is rögzíthetjük gyurmaragasztóval, fellógatjatjuk őket, betehetjük apró borítékokba, beszámozhatjuk, feltekerhetjük, vagy össze is keverhetjük.

Az adventi boldogság kalendárium célja, hogy az ünnepekre való készülődés alatt lelkileg töltődjünk azáltal, hogy minden reggel egy szeretetteli üzenettel, pozitív megerősítéssel kezdődik a nap…

Fazakas Virág

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »