Márciusban jön a Vizipók-csodapók mozifilm – digitálisan felújított változatban

febr 10 • Kult & Art • Impress Magazin

A nyolcvanas évek egyik legaranyosabb rajzfilmje a Vizipók-csodapók digitálisan felújított mozifilmként született újjá, melyet a Víz Világnapján, március 22-én mutatnak be a mozikban.

A nyolcvanas években gyermekek és felnőttek körében egyaránt roppant népszerű volt a Kecskeméti Pannónia Filmstúdióban készült rajzfilmsorozat, melyből több évadnyi epizód készült. Idén, a Víz Világnapján több más, gyermekeknek szóló programmal együtt mutatják be a digitálisan felújított rajzfilmet.

A Vizipók vízalatti mesebirodalma

A Vízipók-csodapók rajzfilmsorozat főszereplői a Vízipók és a Keresztespók. Vízipók otthona a vízalatti Kristálypalota. Legjobb barátaik az algaszedő vízicsigák, Katica, kis hangyák, méhecske, hátonúszó poloska, Nünüke és az ormányosbogár. Kalandjaik során még találkoznak Csíbor bácsival, Rák apóval, kecskebékával, hőscincérrel, tegzesekkel és egyéb lakóival a rovarvilágnak.

Vízipók a szárazföldi pókoktól eltérően nem a szobák sarkaiban vagy a fákon és a bokrok rejtekeiben szövögeti hálóját, hanem a vízben lubickol. Csodálkozik is ezen barátja, a kicsit morgós, folyton hitetlenkedő Keresztespók. De kapcsolatuk által megtanulja, hogy attól, hogy valaki más, mint ő, még lehet „rendes” pók.

A rajzfilm a víz alatti rovarok és kisállatok világát mutatja be játékos, mesés, ismeretterjesztő formában, miközben a természet szeretetére és a környezet védelmére is tanít.

A Víz világnapján (március 22-én) mutatják be a digitálisan felújított Vizipók-csodapók mozifilmet.

A természet apró élőlényei egy fotós szemével

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »