Már lehet szavazni a tavalyi év legjobb könyvére

márc 19 • Kult & Art • Impress Magazin

Mérlegen az év sikerkönyvei. Az eladások alapján felállított TOP 250 szerzemény van versenyben.

Idén már ötödik alkalommal indította el a Libri Kiadó az Aranykönyv-szavazást, hogy az olvasóközönség döntsön arról, melyik szerzemény a legjobb.

Kategóriánként 50 könyv – 2 forduló

A magyar és a külföldi kötetekre külön öt-öt kategóriában: szépirodalom, szórakoztató irodalom, gasztronómia, gyermek- és ifjúsági irodalom, valamint ismeretterjesztés kategóriában lehet leadni a voksokat.

Az első forduló április 14-ig tart, és kategóriánként 50 kötetből választhatják ki az érdeklődők az általuk legjobbnak ítélt tíz könyvet. A második fordulóban, április 15. és április 27. között már a legjobb tíz kötet közül voksolhatnak kedvenceikre az olvasók.

A szavazatokat a www.aranykonyv.hu és a Libri Facebook-oldalán várják a szervezők, de a Budapesti Nemzetközi Könyvfesztivál ideje alatt a helyszínen is lehet szavazni. Egy személy csak egyszer szavazhat, a voksolás regisztrációhoz kötött.

A kategóriák nyerteseit az Aranykönyv Díjátadó Gálán hirdetik ki április 27-én. Tavaly többek között Horváth Eszter Desszertőrült című szakácskönyve, a S.Ö.R.-Shakespeare összes rövidítve című kötet, valamint Leiner Laura A Szent Johanna gimi 7. című írása nyerte el a legtöbb szavazatot. A külföldi könyvek közül Tolkien meséire voksoltak a legtöbben.

MTI /Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »