Leonardo DiCaprio új filmje „Az Özönvíz előtt” ingyen nézhető – magyarul is (teljes film)

nov 3 • ÖKO-világ • Impress Magazin

A klímaváltozás jelenlegi helyzetét bemutató filmjében DiCaprio NASA kutatóktól kezdve egészen a Pápáig számos embert megszólaltat a világ minden tájáról.

A Before the Flood mozifilm a klímaváltozást járja körül, egyfajta oktatófilmnek is beillik, melyből azok is megértheik, hogy milyen folyamatok zajlanak jelenleg Földön, akik esetleg eddig nem voltak tisztában vele.

Bejárta az egész világot

DiCaprio a filmben szó szerint bejárta az egész világot, az Északi sarktól kezdve a pusztulóban lévő trópusi esőerdőkön át a legsúlyosabban szennyezett városokig. Bemutatja a gleccserek olvadását, a kiírtott és szándékosan leégetett esőerdőket, a pálmaolaj ültetvényeket és mindent, amivel az ember tönkreteszi a bolygót…

A kérdés pedig mindenkihez ugyanaz: meglehet-e még fékezni a bolygó felmelegedését, és ha igen, akkor mit tehetünk? A legtöbb filmben megszólaló interjúalany és szakértő azt vallja, hogy meg lehet fékezni a folyamatot, még van esély, de ehhez politikai-gazdasági szinten és a hétköznapi ember szintjén is életmódbeli változtatásokra és azonnali cselekvésre van szükség…

Hogy minél több mindnekihez eljuthasson az üzenet, a National Geographic a teljes filmet elérhetővé tette világszerte több platformon is.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »