Vízen lebegő kristály hotel épül Norvégiában – minden szobából látható az északi fény

jan 20 • Földgömb • Impress Magazin

Hópehely formájú kristály hotel épül a norvég fjordok partjainál, ahol a vendégek üvegszobákból csodálhatják meg az északi fényt.

A norvég fjordok vidéke már önmagában is megkapó. Az egyedülálló csipkézett partvidék természeti szépsége sok turistát vonz. A holland Waterstudio tervezői erre a tájra álmodták meg a víz felszínen lebegő, hópehely formájú Krystall Hotelt.

Hópehely formájú szálloda

A Tromsø városában épülő Krystall Hotelben a vendégek a saját hotelszobáikból csodálhatják meg az  északi vagy más néven sarki fényt (aurora borealis).

Az építészek szerint a vízen lebegő szerkezet hatalmas alapzata és a különleges forma megfelelő stabilitást biztosít, ezen kívül azonban további technológiák felhasználását is alkalmazzák, hogy a szálloda vendégei semmilyen mozgást ne érzékeljenek.

11

Minden szobából látható az északi fény

Az üvegpalota egyedülálló élményt nyújt a természeti csoda megfigyeléséhez, hiszen minden szobából zavartalan kilátás nyílik az égboltra.

Az építész cég különös gondot fordít arra, hogy megóvja a környezetet a káros beavatkozástól. A hotel építése minimális környezeti terhelést ró a természeti környezetre, hiszen előre gyártott elemekből épül majd. Csak az épület összeillesztése történik majd a helyszínen. A 86 szobás hotel hasonló élményt kínál, mint a többi luxus szálloda, wellness központtal, spa és konferenciatermekkel.

33

A hotel végső helyszínét csak akkor fedi fel a cég, ha a teljes körű környezeti hatástanulmány elkészült. A tervek szerint a hotel 2019 nyarán fog megépülni. 

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »