Úszó apartmanok Zanzibár partjainál – víz alatti hálószobával

márc 30 • Földgömb • Impress Magazin

Afrika keleti partjainál víz alatti hálószobás apartmanok lebegnek a nyílt óceánon, panorámás kilátással a tengeri élővilágra. 

A Manta Resort Zanzibár festői szépségű szigetén, Pembán található. A sziget arról nevezetes, hogy itt vannak Tanzánia legjobb búvárhelyei és jóval nyugodtabb mint Zanzibár fő szigete, Unguja.

Manta Resort háromszintes, víz tetején lebegő hotelszobáinak az alsó részét a tengerbe süllyesztették, ahonnét 360 fokos panorámás kilátás nyílik a tengeri élővilágra.

Panoráma három szinten

A lebegő apartmanokat úgy tervezték, hogy mind a három szintről egyedi kilátást nyújtson. A tetőterasz a napozó, ahonnét nappal a nyílt óceánt, éjszaka pedig a csillagos égboltot lehet megcsodálni.

11

Az akvárium hálószoba…

A fedélzeti szinten van a nyílt óceánra néző luxus nappali, a víz alatt pedig az üvegablakokkal ellátott akvárium hálószoba. Az ablakain keresztül a tenger élővilága tárul a szemünk elé, egy 360 fokos tengeri panoráma képében.

A luxus apartmanok hálószoba részlegei négy méter mélységben merülnek el a vízben. A víz alatti szoba olyan, mint egy hatalmas akvárium, ahol a tenger élővilága között térhetünk nyugovóra. A süllyesztett hálószoba nappal és éjjel is egyedi élményt nyújt.

33szerk

A víz felszínén lebegnek

Napközben a korallzátony csodás élővilága látható, a türkizkék víz, a trópusi élet és korallzátonyok, az éjszakai kivilágítás pedig a kis privát apartmanhoz vonzza a különféle tengeri élőlényeket.

Az úszó apartmanok a víz tetején lebegnek, a szerkezet víz alatti részét azonban rögzítették, így nem tudnak elsodródni a helyükről.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »