Könnyű ízletes lencseleves
A lencse különleges zöldségféle, mely sok A-vitamint, vasat, B-vitamint és fehérjét tartalmaz. Érdemes rendszeresen fogyasztani belőle.
Hozzávalók:
– 25 dkg lencse
– 1 kis fej hagyma
– 1 zöldségleveskocka
– 1 fehérrépa
– 1 sárgarépa
– 1 ek olaj
– 1 tejföl
– 1 ek liszt
– mustár só, bors, babérlevél
Elkészítése:
Előző este áztassuk be a lencsét.
Az apróra vágott hagymát, fehérrépát és sárgarépát pirítsuk meg egy kevés olajon, majd adjuk hozzá a lencsét, és öntsük fel 1,5 liter vízzel.
Ízlés szerint sózzuk meg, vagy akár egy zöldségleveskockát is adhatunk hozzá, és babérlevelekkel is ízesíthetjük.
Ha megfőttek a zöldségek, készítsünk habarást. A tejfölhöz adjunk egy kanál lisztet és egy kevés mustárt, majd keverjük a levesbe.
Tejföllel tálaljuk!
Kapcsolódó cikkek
« Egymás felszívódását segítő vitaminok Feketeretek saláta rokfortmártással »