Életre kelnek a régi könyvek – ékszerként

márc 25 • Kult & Art • Impress Magazin

Egy kiselejtezett könyv, mely csak porosodik a könyvespolcon vagy esetleg egy doboz mélyén lapul, még új életre kelhet ékszer formájában.

Jeremy May Littlefly papír-ékszereknek nevezte el egyedi kollekcióját, hiszen kézműves ékszereinek alapanyagául kiselejtezett könyvek lapjait használja, mely a régi könyvek újrahasznosításának egy kreatív módja. Jeremy számára a könyvek sok mindent jelentenek: egy szöveg útja, történelem, érzelem.

12

 

Új életre kelnek a lapok…

Jeremy hordható szobroknak hívja a könyvlapokból készített kézműves ékszereket, melyek között modern gyűrűk, érdekes formatervezésű karkötők és nyakláncok találhatók. A színes rétegelt design, vagyis a végeredmény már alig emlékeztet a könyvekre, bár néhány darabon azért mutatóban fel-felbukkannak a lapokra nyomtatott betűk.

011

14

Littlefly papír-ékszerek

A „Littlefly” papír-ékszerek rendkívül aprólékos munkával készülnek. May először kiselejtezett könyvek között kutat, majd ahogy kiválaszt egyet, máris elindul az inspiráció folyamata. Megjelennek a formák, színek és elkezdődik az ékszertervezés.

12

 

Visszakerülnek a könyvbe

A tervezést követően a könyv lapjai közül óvatosan kimetszi a formát, majd egymásra rétegelve laminálja őket. Miután megformázta az ékszert, magas fényű lakk fedőréteggel teszi a felületet csillogóvá. Jeremy utolsó lépésként az elkészült ékszereket visszahelyezi a könyv lapjai közé, ahonnan kimetszette őket. Az ékszerbe zárt könyvek emlékeket, érzelmeket hordoznak.

15

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »