Világítás áram nélkül – a napelemes nap-gömb behozza a napfényt az otthonunkba

márc 30 • ÖKO-világ • Impress Magazin

A napelemes nap-gömb mesterséges világítás helyett természetes fényt biztosít otthonunkban, elektromos áram használata nélkül.

A napelemes készülék egy fiatal olasz designer lány, Diva Tommei találmánya, mely nappal magába gyűjti a fényt, majd fokozatosan sugározza ki magából, természetes fényt biztosítva otthonunkban. Az öntöltődő lámpának nincs szüksége elektromos áramra ahhoz, hogy világítson, újra, meg újra feltöltődik, ha napfény éri.

Napelemes „okostükör” követi a nap útját

A napfény gömbbe épített napenergiával működő „okostükör” nappal folyamatosan követi a nap útját, majd visszatükrözi a fényt lakásban vagy irodában elhelyezett ponton. A napfény gömbbel nem kell mást tenni, mint nappal kihelyezni az ablakba, vagy olyan helyre, ahol természetes fény éri, majd sötétedéskor elhelyezni egy szobában, ahol szükség van a világításra.

13

Mesterséges világítás helyett…

Minden lakásnak van olyan sötét sarka vagy helyisége, ahová nem jut be a természetes napfény. A napfénytől elzárt területek barátságtalanok, olyan hangulatot árasztanak, mintha egy sötét barlangban élnénk. Különösen télen zavaró a napfény hiánya, ami egyesek számára igen lehangoló lehet. „Kapcsold le a villanyt, és világíts napfénygömbbel”, mondja a Tommei a designer lány. Hiszen a napfénygömb nemcsak természetes fényt biztosít, hanem elektromos áram használata nélkül biztosít világítást.

Működéséhez nincs szükség elektromos áramra, hiszen a beépített fénykibocsájtó „okos-tükör” napelemmel működik. A készülék nappal feltölti magát, majd nap végére lemerül. A hordozható napgömb bárhol használható, ahol természetes fényre van szükség, sötétedés után.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »