Kiköltözött egy madridi cég az erdőbe – álomirodaként emlegetik

febr 19 • Enteriőr • Impress Magazin

Álomirodaként is emlegetik a spanyol Selgas Cano építész stúdió cső alakú üvegirodáját, mely egy erdős parkban található Madridban.

Az üvegfalú földszintes iroda dolgozói ideális munkakörülmények között végezhetik a munkájukat, távol a nagyváros zajától, panorámás kilátással egy gyönyörű erdő hatalmas fáira.

Nem kell mesterséges világítás

Az irodát a Seglas Cano építész stúdió egyik építésze, Iwan Baan tervezte. Az áramvonalas tervezés és az ívelt üvegfal több szempontból is előnyös. Az alkalmazottaknak egész nap kellemes kilátásban lehet részük, mindemellett ez a megoldás fölöslegessé teszi a mesterséges világítást napközben. A természet csendje nyugtató, relaxáló hatású, ami sokkal kellemesebbé egyúttal hatékonyabbá is teszi a mindennapi irodai munkát.

011

Távol a nagyváros zajától…

A dolgozóknak nem hétköznapi élményben lehet részük, hiszen az íróasztal mögül figyelhetik, ahogy hullanak a fákról a levelek, vagy elhaladnak a fák között a vadon élő állatok.

014
012

Munka egy inspiratív környezetben

A különös formatervezésű iroda félig a földbe süllyesztett alagsora kiváló szigetelést biztosít az irodának, a nyári hőségben alig kell használni a légkondicionálót. A természetbe kihelyezett innovatív építészeti stúdió kellemes és inspiratív környezetet biztosít az alkotó munkához, mely éjszakai kivilágításban is nagyon hangulatos.

015

Fazakas Virág

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »