Karfiolból pizza? Igen! – ebből bármennyit ehetünk

jan 8 • Fűszer • Impress Magazin

A karfiolpizza egy könnyű, diétás pizza alap, amely ízében mégis eléggé hasonlít a hagyományos pizzához, de egészségesebb és kevesebb kalóriát tartalmaz.

A karfiolpizza lényege, hogy a liszt mennyiségének kétharmadát karfiollal helyettesítjük, ezáltal nagyban csökken a pizza kalóriaértéke. Sőt! A karfiolpizza akár  liszt nélkül is elkészíthető kizárólag karfiol és mozzarella sajt felhasználásával, így valóban minimálisra csökken a pizza szénhidrát és kalóriaértéke.

Hozzávalók:

– 30 dkg karfiol
– 1 tojás
– 10 dkg liszt (vagy reszelt mozzarella sajt)
– só, oregánó, bazsalikom
– pizzaszósz (a tésztára)
– feltét: ízlés szerint (hagyma, kukorica, paradicsom, gomba, ananász, mozzarella stb.)

Elkészítése:

1. A karfiolt mosd meg, majd szedd rózsáira és aprísd rizs állagúra egy aprítógéppel, vagy reszeld le nagy lyukú sajtreszelőn, majd egy konyharuhába csavarva préseld ki belőle a fölösleges vizet.
2. Keverd a karfiolhoz a lisztet (vagy a reszelt mozzarella sajtot), a tojást és a fűszereket (só, oregánó, bazsalikom), majd gyúrd össze jól a tésztát.
3. Olajozd ki a tepsit, majd kézzel nyomkodd bele a pizzatésztát, egyenletes kör alakúra formázva.
4. Kend be a tészta tetejét pizzaszósszal, és szórj rá egy kevés bazsalikomot, oregánót.
5. Tedd a pizzatésztára az ízlés szerint kiválasztott feltétet (hagyma, kukorica, gomba, paradicsom stb.), a tetejét szórd meg sajttal.
6. Tedd előmelegített sütőbe, és 180 fokon süsd ropogósra 20-30 perc alatt.

(Megjegyzés: A karfiolpizza gluténmentes hajdinalisztből is elkészíthető, így nem kell hozzá tojás sem.)

022

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »