Jelnyelvet tanulnak kisiskolások Weisz Fannitól a siket szépségkirálynőtől

febr 13 • LifeStyle • Impress Magazin

A siket szépségkirálynőről, Pécs arcáról elnevezett program keretében ismerkedhetnek meg a jelnyelv alapjaival a kisiskolások.

Weisz Fanni két hete járja a pécsi iskolákat előadásaival, hogy ráirányítsa a figyelmet a halláskárosultak nehézségeire és arra, a hallók miként lehetnek a siketek segítségére. Az eddigi előadásokat, Weisz Fanni személyét és a jelelést Csizi Péter szerint hatalmas érdeklődés övezi a gyerekek körében, ezért döntöttek a program elindításáról.

Délutáni szakkör lett a jelnyelv

A délutáni, iskolai foglalkozáson kívüli szakkörön a jelnyelv, a jelelés alapjait sajátíthatják el a pécsi általános iskolákban tanuló harmadik, negyedik, ötödik és hatodik osztályos gyerekek öt-tizenöt tagú csoportokban, heti két órában. Az oktatáshoz a Hallatlan Alapítvány ajánlott fel segédanyagot, programot, játékokat.

Weisz Fanni reméli, hogy a jelnyelvi szakkörök az ország más részein is meg tudnak honosodni.

A siket szépségkirálynő egyik legfőbb célja, hoyg erőt és önbizalmat adjon sorstársainak, és hogy a köztudatba beépítse, a fogyatékkal élők is lehetnek hasznos tagjai a társadalomnak. A Csend Hangja alapítvánnyal többek között azért tevékenykedik, hogy népszerűsítsék és ösztöndíjakkal támogassák a jeltolmács képzés bővítését, valamit, hogy az esélyegyenlőség már születésünk pillanatában élni kezdjen.

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »