Jégvirág Fesztivál és Csokoládé Karnevál a Zsolnay-negyedben

febr 8 • Kult & Art • Impress Magazin

Rendhagyó, ingyenes téli fesztivál február 15. és 16. között a pécsi Zsolnay Kulturális Negyedben.

A nemzetközi hírű Zsolnay-gyár egykori, a 2010-es pécsi Európa Kulturális Fővárosa projekt keretében felújított, átalakított műemléki épületegyüttesében zajló hétvégi rendezvény fényfestéssel, koncertekkel, színházi előadásokkal és interaktív foglalkozásokkal várja a látogatókat.

Koncertek a Zsolnay-gyárban

A koncertek, előadások mellett improvizációs, beavató színházi programok, instrumentális, valamint vokális zenei foglalkozások, mese- és táncelőadások is lesznek, amelyek közül az óvodásoktól a felnőttekig mindenki megtalálja a legérdekesebbet.

Jégvirág PET palackból

A több mint húsz rendezvény között szerepelnek Rutkai Bori koncertjei, a Kajárpéci Vízirevű Társulat vásári komédiája, a Bélaműhely zenekar karmesterjátéka. Ezeken kívül lesz üvegfestő foglalkozás, álarc- és maszkkészítés, elektronikai bütykölde és újrahasznosító workshop, diafilmvetítés. Igazi különlegességként egy óriási kivilágított jégvirág PET palack is készül Pécsen.

Bonbonkészítés és csoki festés   

A Csokoládé Karneválon a látogatók nemcsak egyedi, hanem eddig talán még sohasem látott csokoládékat vehetnek szemügyre és kóstolhatnak meg, s beszélgethetnek a kézműves manufaktúrák dolgozóival. A Sásdi Vendéglátóipari Szakiskola cukrász tanulói bonbonkészítési bemutatóval készülnek, a gyerekeknek játszóház nyílik, ahol bonbonnal malmozhatnak, marcipánnal gyurmázhatnak és csokit festhetnek – fűzték hozzá.

A belépés: díjtalan
Részletes program a Jégvirág Fesztivál weboldalán.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »