Jégkrémek és fagylaltok házilag
Izgalmas és változatos házi fagylaltok készíthetők gyümölcsökből, joghurtból, pudingból, csokoládéból vagy akár sűrített tejből.
A házi jégkrém készítéséhez szerezz be pálcikákat és jégkrém formákat, melyekbe beletöltheted a saját ízlésednek megfelelő alapanyagokat. A jégkrémeket 4 órán keresztül kell fagyasztani a mélyhűtőben.
Tejszínes eper jégkrém
– 20 dkg friss eper
– 5 dkg sűrített tej
Helyezd az összes hozzávalót egy turmixgépbe,keverd simára, majd töltsd bele a jégkrém formákba, és tegyél egy-egy pálcikát mindegyiknek a közepébe. Fagyaszd 4 órán át a mélyhűtőben.
Csokoládé jégkrém fehér csoki darabkákkal
– 1 zacskó csokoládé puding (főzés nélküli is jó)
– 1/2 tábla fehér csoki
Készítsd el a csokoládé pudingot, majd töltsd a formákba és szórj a tetejére apróra vágott fehér csoki darabkákat. Mehet is a mélyhűtőbe.
Áfonyás joghurt jégkrém
– ½ csésze friss áfonya (pépesítve)
– 1 csésze natúr joghurt
Tölts egy kevés joghurtot a formákba, majd fagyaszd 2-3- percig, és adj hozzá egy réteg pépesített epret. Tedd be újra 2 percig a mélyhűtőbe, majd jöhet egy réteg joghurt, ezt követően egy réteg áfonya, végül megint a joghurt. A gyümölcsöket akár előzőleg össze is keverheted a joghurttal, mielőtt a formákba töltöd.
Kekszes vanília jégkrém
– 1 csésze vanília joghurt (vagy főzés nélküli puding)
– 4 szelet csokis keksz vagy csoki chips
Töltsd a formákba a vanília joghurtot, majd szórd a tetejére a csokis kekszet. Fagyaszd legalább 4 órán keresztül a mélyhűtőben.
Kapcsolódó cikkek
« Szia hűtő, van otthon tej? – okos technológia a konyhában Jön az Almavirág Fesztivál – ahol minden az almáról szól… »