Japán különleges virágai a novemberi orchideakiállításon

nov 10 • Kult & Art • Impress Magazin

Egzotikus virágok és Japánban őshonos orchideák a Vajdahunyadvárban. 

A orchidea- és bromélia kiállításon nemcsak az egzotikus virágokkal, de Japán négyezer éves kultúrájával is megismerkedhetnek azok, aki november 15. és 17. között ellátogatnak a Mezőgazdasági Múzeumba (Vajdahunyadvár).

Japán az orchideák őshazája

A 6852 szigetből álló Japán éghajlata jellemzően óceáni, a déli szigetek a szubtrópusi éghajlati övbe tartoznak, amelyek megfelelő élőhelyet biztosítanak sok orchideafajnak. A japán szigetvilág 75 orchideanemzetségnek és 317 orchideafajnak is őshazája.

11szerk

Ilyenek például a szellőorchideák vagy szamuráj-orchideák, és ide tartozik néhány csónakorchidea (Cymbidium) faj is, amelyeket mind megtekinthetnek a látogatók a novemberi kiállításon.

A konferenciateremben a kiállítás minden napján délelőtt és délután előadások, interaktív bemutatók várják a látogatókat. A japán mellett bemutatkozik a német és a magyar orchideatársaság is, de lesznek kiállítók Hollandiából és a Távol-Keletről is. Aki vásárolni szeretne, a világ számos részéről származó orchideákból válogathat a Mezőgazdasági Múzeum földszintjén.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »