Padlizsánkrém 6 változatban

nov 6 • Fűszer • Impress Magazin

A padlizsánkrémet a görögök fetasajttal, az oroszok paradicsompürével, az erdélyiek pedig egyszerűen vöröshagymával készítik.

Az igazi padlizsánkrémet platnin sütött padlizsánból készítik, ettől lesz az állaga és az íze is különleges.

Hozzávalók:

– 2 közepes padlizsán
– 1 vöröshagyma apróra vágva
– só, bors
– napraforgó vagy olívaolaj

Alternatív hozzávalók és fűszerek:

1. paprikakrém
2. majonéz
3. fetasajt és olívaolaj
4. mustár és koriander
5. joghurt és mentalevél

Elkészítése:

A padlizsánt helyezd egy platnira és a tűz fölött folyamatosan forgasd, amíg a héja teljesen fekete, szenes lesz.

Ha elkészült, hideg vízzel öblítsd le, majd hántsd le a fekete héjat.

A padlizsán húsát rozsdamentes, műanyag vagy fa késsel aprítsd össze, és add hozzá az apróra vágott vöröshagymát, sót, borsot, és az olajat, illetve az alternatív hozzávalók közül bármelyiket.

Tálalhatod pirítóson, paprikával, uborkával, paradicsommal, lila hagymával, vagy készíthetsz belőle falatkákat olajbogyóval díszítve.

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »

Impress Magazin
Adatvédelmi áttekintés

Ez a weboldal sütiket használ, hogy a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthassuk. A cookie-k információit tárolja a böngészőjében, és olyan funkciókat lát el, mint a felismerés, amikor visszatér a weboldalunkra, és segítjük a csapatunkat abban, hogy megértsék, hogy a weboldal mely részei érdekesek és hasznosak.