Interaktív a japánok pavilonja a Milánói Világkiállításon

máj 15 • Kult & Art • Impress Magazin

Harmonikus sokszínűség a témája annak a két művészeti projektnek, mely digitális vízeséssel és virtuális rizsföldekkel várja a látogatókat.

A teamlab kreatív csapat interaktív installációja két egymásba nyíló kiállító teremben látható, ahol látványos virtuális világ ragadja magával a japán ételek iránt érdeklődő közönséget.

Lépj be a virtuális rizsföldre

A rizsföldek adják mind a mai napig a japán élelmiszer-kultúra gerincét. A kiállítás bemutatja, és egyben demonstrálja is hogy a japán nép számára milyen fontosak hagyományos és kulturális értelemben is a rizsföldek. Az installáció arra világít rá, hogy miért fontos a természet és az ember kapcsolata.

11

A teremben egy hatalmas egybefüggő zöld rizsmezőbe csöppenhetünk, amelyben akár derékig is elmerülhetünk. A képek mozgásra váltakoznak és végigkövetik a látogatók mozgását, így mindenki megtapasztalhatja, hogy milyen lehet az élet a mocsaras rizsföldeken, illetve betekintés nyerhetnek a természet Japánban uralkodó jellegére. Azt is láthatjuk, hogy hogyan változik a rizsföld a különböző évszakokban.

22 

A japán élelmiszer zuhatag

Japán egy hegyekkel és vízzel körülölelt ország, ahol drasztikusan megváltoztatja a táj jellegét például a tavaszi a hóolvadás vagy a tájfun szezon. A víz központi szerepét reprezentálja az a virtuális vízesés, mely rengeteg információt közvetít a japán ételekről.

33

Az interaktív kijelző rengeteg képet mutat Japán különféle élelmiszereiről, melyeket meg lehet érinteni, így lefolynak a vízesésen. A kiválasztott élelmiszerekről megjelennek leírások és egyéb érdekes információk, illetve a vízben úszó digitális képek le is tölthetők okostelefonra.

44

A fotókhoz részletes információk is kapcsolódnak az élelmiszerek eredetéről, és fontosságáról. Az étel-vízesés japán sokszínű élelmiszer-kultúráját szeretné bemutatni és megkedveltetni a világgal.

55

Tihanyi Petra 

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »