Insomnia premier – egy furcsa duplikált világ

febr 5 • Kult & Art • Impress Magazin

Alexander Balanescu zenéje inspirálta a Szegedi Kortárs Balett új, Insomnia című produkcióját, melyet áprilisban mutatnak be a Művészetek Palotájában.

Az új produkció ötletét a film, a színház és a tánc területén egyaránt otthonosan mozogó zeneszerző a darabbal azonos című nyolcperces műve adta. A történet egy kamaszlány magánéleti és lelki problémáit bontja ki, és mutatja be, milyen örvénybe sodorja őt az álmatlanság.

A racionális és irracionális világ között

A Takács Zsófia megformálta tizenéves lány nem találja helyét, szétfoszlik körülötte minden illúzió, miközben csupán szeretetre vágyna – fogalmazott a Kossuth-díjas táncművész. Az intim darab, családi viszonyokat, titkokat, vágyakat boncolgat furcsa duplikált világában – tette hozzá. A racionális és az irracionális világ közötti váltásokat Kopek Gábor és Kopek Donát médiainstallációja teremti meg a színpadon, a jelmezeket pedig Bianca Imelda Jeremias készítette.

Az Insomnia budapesti premierje április 30-án lesz a Művészetek Palotájában. A társulat balett-igazgatója, Pataki András kifejtette, az elmúlt években hagyomány volt, hogy a társulat ősszel és tavasszal jelentkezik egy-egy szegedi premierrel.

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »