Immunerősítő zöld levek – házilag

ápr 23 • LifeStyle • Impress Magazin

Zöldségekből hatékony immunerősítő italokat készíthetsz, melyek a szervezet méregtelenítő folyamatait is támogatják.

A friss zöldséglevek kitűnő vitamin és ásványi anyag források, rendszeres fogyasztásuk a szervezet méregtelenítő folyamatait is nagyban támogatja. A zöldségturmixot két étkezés között is fogyaszthatod, mert alacsony energiatartalmának köszönhetően kevés energia szükséges a feldolgozásához, mindemellett jótékony hatással van az emésztőrendszerre is. A szervezeted tisztul, feltöltődik és megújul.

Zöldfűszeres spenót turmix

– 1 maroknyi friss spenótlevél
– 1 maroknyi friss fűszernövény: (koriander, petrezselyem, bazsalikom)
– 1 zeller szár
– 1 citrom leve
– 2 pohár ásványvíz

Tedd az összes hozzávalót a turmixgépbe, és pár perc turmixolással kész is az immunerősítő zöld ital. A fűszernövényeket ízlés szerint variálhatod.

Zöldséglé uborkából, és spenótból

– 2 csésze friss spenótlevél
– 1 uborka
– 1 zellerszál
– 1 citrom leve

Tedd a hozzávalókat a gyümölcscentrifugába és préseld ki a zöldségek levét. Ez a zöld ital szintén kiváló tisztító, méregtelenítő és immunerősítő.

Avokádó turmix kókusztejjel

 – 1 közepes avokádó
– 1 csésze kókusztej
– egy kevés méz (ízlés szerint)

Hámozd meg, magozd ki az avokádót, vágd apró kockákra majd tedd a kókusztejjel a turmixgépbe, és keverd simára. Ha nem elég édes, akkor tegyél hozzá egy kevés mézet.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »