Variációk türkizkékre

ápr 22 • Enteriőr • Impress Magazin

A türkizkék vidámságot hoz az otthonunkba, bizonyos színekkel pedig különösen jó, és izgalmas kombinációt alkot.

A furcsa páros

A lime, a zöld sárgás árnyalata szintén nem egy gyakran alkalmazott szín pedig, különleges látványt nyújt, pláne, ha türkizkékkel együtt jelenik meg egy-egy bútor mintáján, vagy dekoráción. Még a falon is jól mutat, ha a bútorok és a díszpárnákon is visszaköszön ugyanaz az árnyalat.

11szerk

Hideg, mégis hangulatos

A türkizkék, bár vidám jellegű, mégis hideg szín. Fehérrel kombinálva pedig fennáll a veszélye annak, hogy túlságosan „lehűti” a szobát. Mégis tökéletes párosítást alkotnak együtt egy letisztult, világos otthonban, ahol a fehér a domináns szín, a türkiz pedig itt-ott amott megjelenik kiegészítő részletekként. A könyvespolcon egy-egy dísztárgy, a kanapén a párnák mintájába rejtve, az asztalon egy váza formájában.

22szerk

Jól kiegészítik egymást

A türkizkék kellemes kiegészítő színe a rózsaszín és a lila. Kellemes látványt nyújt amikor együtt jelenik meg ez a két szín. Az egyszínű egysíkúságot és a kék dominanciát a mintás fal töri meg, ahol a rózsaszín háttérben bukkannak fel a kacskaringós türkiz minták. Egy-egy apró részlet is sokat számít. Az erőteljesebb pink árnyalatú díszpárna és a lampion erőt ad az egyébként picit pasztell szobának.

33szerk copy

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »