Április 22. – a Föld napja

ápr 22 • LifeStyle, ÖKO-világ • Impress Magazin

A Föld napján különféle eseményeket rendeznek világszerte, melyekkel felhívják a figyelmet a Föld természeti környezetének megóvására.

A Föld napja ötletét John McConnell vetette fel  1969-ben egy UNESCO konferencián A Föld napját első ízben 1970. március 21-én tartották, ami az északi féltekén a tavasz első napja.

Jókívánságok fája a Feneketlen tónál

Szerda délelőtt a Feneketlen-tó reggeli tornával indul a rendezvény, majd Föld napja-lufikkal „festik meg” az eget. Az eseményen részt vesz Horváth Gábor és Kökény Roland olimpiai bajnok. Az önkormányzat épülete előtt pedig gyerekek elhelyezik a „Jókívánságok fáját”.

A TIT Stúdió Egyesület épületében virágkötészet, ásványbemutató, ismeretterjesztő játékok, madár- és hangszerbemutató, gyógyteafőzés és –kóstoló lesz. A Bikás parkban Monspart Saroltával tájfutó versenyt tartanak. Emellett meridián torna, valamint logikai és gondolkodtató játékok is szerepelnek a programban.

Tudományfesztivál a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében

Mintegy 30 szervezet csaknem 80 programmal készül a kétnapos rendezvényére, amelyet idén is a Magyar Nemzeti Múzeum kertjében rendeznek meg április 22-23-án.

A rendezvény célja, hogy interaktív programok segítségével keltse fel az érdeklődést a tudományok, a környezet- és a természetvédelem iránt. Ebben az évben a talaj és a fény nemzetközi évéhez kapcsolódva a fesztiválon is kiemelt hangsúlyt fektetnek ezekre a területekre a szervezők és a résztvevő egyetemek, főiskolák, kutatóközpontok, szakmai szervezetek, nemzeti parkok, cégek, illetve egyesületek.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »