Hatalmas jégkastélyt épített Kanadában egy jégszobrász csapat

jan 24 • Kult & Art • Impress Magazin

Az Ice Castles csapata hatalmas jégkastélyt épített Edmonton városában, melyben jéglabirintus és több méteres jégcsapok fagyott világa látható.

Az óriási jégkastélyt az Ice Caslte csapata alkotta vízből a fagyos hidegben, együtt a természettel. A látványos jég birodalomban jeges vízesések, hatalmas jégcsapok, egy alagút labirintus és még jégcsúszda is található.

11

A jégkastély egy téli látványosság

A jégvár ma már fogalom Albertában, ahol minden évben különböző jeges birodalmat alkot az Ice Castles csapat. Az ötlet Brent Christensen alapító tagtól származik, aki az egyik fagyos télen egy kis jégbarlangot készített lányának a saját kertjükben. A házi jégbarlang nagy sikert aratott és ma már nagy, közösségi jégbirodalmak épülnek a természetben, ugyanezzel a technikával.

22

Több mint 10 ezer jégcsap a jégbirodalomban

A hatalmas jégbarlang több méter magas falainak felépítése több napot vett igénybe, melyet mintegy 10 ezer jégcsap alkot. A csapat tagjai a jégvár építéséhez naponta több ezer jégcsapot alkottak az olvadás és fagyás mechanizmusának alkalmazásával.

33

Éjjel színes LED fények világítják meg

Nappal hófehér jégkastély gyönyörűen fénylik a napfényben, éjszaka pedig színes LED fényekkel világítják meg a belső teret. A különleges, jégcsapokból épült alkotás csupán pár hónapi látható, a jégbirodalom a tél csodája…A jégvár fokozatosan elolvad, ahogy jönnek a melegebb napok.

44

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »