Gyönyörű snow-art alkotások a francia Alpokban

jan 17 • Kult & Art • Impress Magazin

Gigantikus gabonakörökre hasonlítanak a francia Alpok hófedte hegyoldalain látható geometrikus mintákat ábrázoló snow-art alkotások.

Simon Beck snow-art művész minden télen gyönyörű művészi alkotásokkal kápráztatja el a havas táj szerelmeseit, különböző helyszíneken. Az idei alkotások a francia Alpok több ezer méteres hegycsúcsai között, a gyönyörű Savoie völgyben láthatóak, a Les Arcs sípályák mellett.

011

Gyönyörű képek a hóban

A hó-művész Beck alkotásai általában gigantikus geometrikus gabonakörökre hasonlítanak, de olykor felbukkannak különböző alakzatok is, mint például a szibériai havasokban készített óriási sárkány vagy az idei alkotások között látható mesebeli fa, vagy óriási hópehely.

22

Alkotás lábnyomokkal

Beck sajátos lábnyom technikája már védjegyévé vált. Hatalmas snow art képeket egyszerűen a hóban sétálva készíti, ahogy bakancsa lábnyomot hagy a hóban.

44

A képeket egy-egy hóesés után újra le kell járni, hogy nehogy eltűnjenek, ami a tavaszi hóolvadáskor természetesen már végleg elkerülhetetlen.

33

8-10 órán keresztül rója a köröket

A speciális gyalogló technika nagyon időigényes, és körültekintő precizitást igényel. Egy-egy alkotás elkészítése több órát vesz igénybe, Beck nem ritkán 8-10 órán keresztül rója a köröket. Először a puha hóban tervezi meg a mintákat, egy iránytű, néhány jelzőbot és zsinór segítségével, majd kemény talpú bakancsával erőteljesen végiggyalogol rajtuk, így készül el a végleges forma.

55

A snow art a pillanat művészete…

Jellegéből adódóan is szezonális a snow art művészet, azonban gyakran az időjárási viszonyok miatt már az alkotás folyamata is megakad, vagy akadályokba ütközik.

0011

Beck gyakran nem tudja befejezni alkotásait, ha jön egy nagyobb havazás, vagy hófúvás, ami folyamatosan befedi a már elkészült részeket. A múlandóság különös varázslatot ad ennek a művészetnek, a képek az egyik nap mg láthatók, másnapra pedig lehet, hogy teljesen eltűnnek….

11

A képek a hatalmas méretük miatt legjobban madártávlatból, egy közeli hegycsúcsról lepillantva élvezhetők a legjobban. Beck rajong a különböző geometriai mintákért, melyek a nap folyamán változó fényviszonyoknak köszönhetően folyamatosan változnak.

66

Az esti órákban, amikor lemegy a nap, a képek kékes árnyalatúak lesznek, és ilyenkor jobban kijönnek a kontrasztok, reggel azonban, amikor kisüt a nap 3D hatásúak lesznek.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »