Gyerekkorunk kedvence a málnahab
A nyár kedvenc finomságai közé tartozik az eperhab és a málnahab. A könnyű gyümölcshab azonban bármilyen más gyümölcsből elkészíthető.
Hozzávalók
– 25 dkg málna
– 20 dkg porcukor
– 3 tojásfehérje
Elkészítése
Tedd a három tojásfehérjét egy háztartási keverőgépbe és keverd, amíg kemény habot nem kapsz. Közben fokozatosan adagolod hozzá a porcukrot. Ha elkészült a hab, akkor mehetnek bele a málnaszemek. Kever újra pár percig, míg krémszerű nem lesz.
A kész gyümölcshabot adagold fagylaltpoharakba és tedd be fél órára a hűtőbe.
Hűtve tálald, málnaszemekkel díszítve.
Kapcsolódó cikkek
« Kerüld el a „fantompartner” csapdát! Megkezdi a dunai vízi út fotózását a Google »