Fűszeres illatos Quinoa – padlizsánnal és csicseriborsóval
Az inkák aranyának is nevezett quinoa kellemes ízű és tápanyagban gazdag, ezért is válhat a rizs és más megszokott köret alternatívájává.
Hozzávalók (4 fő részére):
-170 g quinoa
-500 ml víz
-1 vöröshagyma
-400 g csicseriborsó
-1 padlizsán vékony csíkokra vágva
-2 ek olíva olaj
-1 ek kurkuma
-1/2 ek őrölt kömény
-1 ek pirospaprika
-1 gerezd fokhagyma
-60 ml szójaszósz
-1 citrom leve
Elkészítése:
Tedd fel főni 500 ml vízben a quinoát, és főzd 15 percig.
Ezt követően öntsd a 2 ek olajat egy serpenyőbe, és párold meg a hagymát és a padlizsánt. Tedd hozzá kurkumát és a csicseriborsót és párold még pár percig.
A maradék hozzávalókat az 1 ek forró vizet, olíva olajat, citrom levét, szójaszószt, préselt fokhagymát, őrölt köményt keverd össze, majd öntsd a párolt zöldségekre.
Végül keverd össze a fűszeres zöldségeket a quinoával, szórd meg a tetejét egy kis korianderrel, és tálalhatod is.
Kapcsolódó cikkek
« Highline-gathering on Tündér-rock „Posztolj” az égboltra »