Fényfestés Budapesten – a Magyar Festészet Napján

okt 3 • Kult & Art • Impress Magazin

Idén 300 művész alkotása látható a Magyar Festészet Napja rendezvénysorozaton október 2. és november 15. között, melynek fő témája a fény és a szín.

A rendezvény célja, hogy az alkotóművészek személyesen és munkáikon keresztül is kapcsolatba kerülhessenek egymással és a közönséggel. Idén a fény művészeti alkalmazásainak köré szerveződtek a tárlatok, kapcsolódva a fény nemzetközi éve európai kezdeményezéshez.

A festészet ünnepe október 16.

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál Budapest kiemelt alkotótereiben október 2. és 18. között mintegy 140 programot kínál. Ennek részeként, valamint a Magyar Festészet Napja egyik főrendezvényeként nyílik Élő magyar festészet címmel október 2-án a fiatal és középgenerációs kortárs festőművészek központi tárlata a Bálna Budapestben.

A rendezvénysorozat kiemelt tárlatai között szerepel A Miniképek – 100 festőművész kiállítása október 13-ától a Vízivárosi Galériában, a Női vonal IV. című tárlatnak a B29 Kiállítótér ad otthont a Bartók Béla úton október 14-től. A női vonal átível a Parafrázis kiállításba is október 15-én, amelyet a Deák 17 Gyermek és Ifjúsági Művészeti Galériában tekinthetnek meg az érdeklődők.

Október 16-án rendezik meg az immár hagyományossá vált Festészet Ünnepét a XI. kerületben. A Bartók Béla úton a Móricz Zsigmond körtérig számos galéria kapcsolódik be az egész napos ingyenes rendezvénybe.

Részletes programok a Festészet Napja weboldalon találhatók.

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »