Erdei gyümölcsös rizskocka
Az erdei gyümölcsös vagy epres rizskockát rendkívül egyszerű elkészíteni, de annál ízletesebb és látványosabb!
Hozzávalók (4 személyre)
– 1 bögre rizs
– 4 dl növényi tej (mandula, kókusz, vagy zabtej)
– 1 dl víz
– 1 vaníliás cukor
– 2-3 ek cukor
Túrókrém:
– 10 dkg vegán ricotta
– 1 ek vegán tejföl
– 2 ek cukor
Gyümölcskocsonya:
– 1 bögre erdei gyümölcs keverék vagy eper
– 2 dl víz
– 2-3 ek növényi zselatin
– 2 ek cukor
Elkészítése:
Tedd fel főni a rizst a 4 dl növényi tejben. Add hozzá a cukrot és a vaníliás cukrot, és lassú tűzön főzd lefedve, amíg teljesen magába szívja a rizs a tejet. (Ha szükséges, néha keverd meg). Ha megfőtt a rizs, öntsd egy négyszögletű kis tepsibe vagy tálba, kend meg egy réteg vegán ricottával, és tedd a hűtőbe.
A gyümölcsöket tedd fel főni a 2 dl vízben, add hozzá a cukrot, majd körülbelül 1 perc múlva, önts bele a zselatint. Folyamatosan kevergesd, amíg felforr, és forrást követően főzd még egy-két percig.
Hagyd kihűlni, majd öntsd a gyümölcsrizs tetejére. Tedd vissza a hűtőbe, hogy megdermedjen a gyümölcskocsonya.
Kapcsolódó cikkek
« Hajlítható és újságként feltekerhető az LG új kijelzője Karfiolból pizza? Igen! – ebből bármennyit ehetünk »