Elkezdődött a 3 napos Gourmet Fesztivál a Millenáris Parkban
Míg tavaly a séfek a gulyás tematikáját járták körül, idén a rakott krumpli kerül terítékre, a szakácsok elképzelései szerint változatosan újraálmodva.
A Gourmet Fesztiválon Magyarország legjobb éttermei, cukrászai, borászatai és séfjei mutatkoznak be. Ezek mellett nagy szerepet kap a street food, az utcai ételek világa is.
Séfpárbaj, kóstolók és gasztronómiai kulisszatitkok
A rendezvény mindhárom napján egy-egy hazai Michelin-csillagos étterem – az Onyx, a Costes és a Borkonyha – séfje várja a vendégeket, akik a főzés mellett néhány kulisszatitkot is elárulnak a Michelin-csillagok világából. Az izgalmas ételkreációk mellett ismeretlen fűszernövények dísz- és nemesített változatait is megismerhetik az érdeklődők, a kíváncsiak a megszokottól eltérő ízvilágú salátákat is kóstolhatnak.
Bemutatkoznak biogazdaságok és manufaktúrák
A korábbi évek hagyományainak megfelelően ezúttal is lesz séfpárbaj, a magyarokat a Bock bisztró főnöke, Biró Lajos és Segal Viktor mesterszakács képviselik, akik az idén a rizst választották a párbaj témájának. A francia sztárséfparádé résztvevői ezúttal Alain Caron, a világjáró szakács és tanácsadó, többek közt a holland MasterChef zsűritagja, valamint Jaques Pourcel, a montpellier-i Michelin-csillagos Jardin des Sens tulajdonos séfje.
Bemutatkoznak biogazdaságok, manufaktúrában előállított magolajok, natúrkrémek, ecetkülönlegességek és lesznek kézzel készített bon-bonok, prémium desszertek, torták, piték.
A 3 napos (péntektől vasárnapig tartó) rendezvényen több mint 100 kiállító finomságait kóstolhatják végig a látogatók.
Ezt a cikket elolvashatod ANGOLUL is: itt
MTI/ Zentai Bogi
Kapcsolódó cikkek
« Új találmány a víztisztító „könyv” – életmentő eszköz a fejlődő országokban Kreatív közösségi tér nyílik a belvárosi Wagner-házban »