Elkezdődött a 3 napos Gourmet Fesztivál a Millenáris Parkban

máj 30 • LifeStyle • Impress Magazin

Míg tavaly a séfek a gulyás tematikáját járták körül, idén a rakott krumpli kerül terítékre, a szakácsok elképzelései szerint változatosan újraálmodva.

A Gourmet Fesztiválon Magyarország legjobb éttermei, cukrászai, borászatai és séfjei mutatkoznak be. Ezek mellett nagy szerepet kap a street food, az utcai ételek világa is.

Séfpárbaj, kóstolók és gasztronómiai kulisszatitkok

A rendezvény mindhárom napján egy-egy hazai Michelin-csillagos étterem – az Onyx, a Costes és a Borkonyha – séfje várja a vendégeket, akik a főzés mellett néhány kulisszatitkot is elárulnak a Michelin-csillagok világából. Az izgalmas ételkreációk mellett ismeretlen fűszernövények dísz- és nemesített változatait is megismerhetik az érdeklődők, a kíváncsiak a megszokottól eltérő ízvilágú salátákat is kóstolhatnak.

Bemutatkoznak biogazdaságok és manufaktúrák

A korábbi évek hagyományainak megfelelően ezúttal is lesz séfpárbaj, a magyarokat a Bock bisztró főnöke, Biró Lajos és Segal Viktor mesterszakács képviselik, akik az idén a rizst választották a párbaj témájának. A francia sztárséfparádé résztvevői ezúttal Alain Caron, a világjáró szakács és tanácsadó, többek közt a holland MasterChef zsűritagja, valamint Jaques Pourcel, a montpellier-i Michelin-csillagos Jardin des Sens tulajdonos séfje.

Bemutatkoznak biogazdaságok, manufaktúrában előállított magolajok, natúrkrémek, ecetkülönlegességek és lesznek kézzel készített bon-bonok, prémium desszertek, torták, piték. 

A 3 napos (péntektől vasárnapig tartó) rendezvényen több mint 100 kiállító finomságait kóstolhatják végig a látogatók.

Ezt a cikket elolvashatod ANGOLUL is: itt

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »