Kreatív közösségi tér nyílik a belvárosi Wagner-házban

máj 31 • Kult & Art • Impress Magazin

A Kossuth Lajos utcai épületben a 90-es években működött a Paloma üzletház kis kereskedésekkel, utazási irodával és kulcsmásolóval.

A nemrég megújult műemléképület udvarán ezentúl fiatal dizájnerek bemutatóterme, nyitott műhelyek és a kreatív iparhoz fűződő különféle események, kiállítások várják az érdeklődőket.

Kulturális designközpont

A Kreatív közösségi térben egyedi tervezésű ruhákat és ékszereket, újrahasznosított anyagokból készült kreációkat és kiegészítőket, valamint táskákat és lámpákat kínálnak a fiatal dizájnerek. Van olyan a tervezők közül, aki workshopokat szervez, de egy digitális textilnyomda is helyet kapott az épületben a grafikai munkák, a nemezelt ékszerek és ruhák, valamint a bőrékszerek, saruk és szandálok mellett.

Az összesen 230 négyzetméteres területen egy olyan kulturális és dizájnközpontot hoztak létre, ahol a tervezők legújabb ötletei mellett a fiatal pályakezdő dizájnerek is megmutathatják magukat. Az üzleti szférát pedig kreatív pályázatok és rendezvények befogadásával szeretnék bevonni a programba, folyamatos forgalmat biztosítva így az épületben bemutatkozó fiataloknak.

Ezt a cikket elolvashatod ANGOLUL is: itt

MTI/ Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »