Új találmány a víztisztító „könyv” – életmentő eszköz a fejlődő országokban

máj 30 • LifeStyle, ÖKO-világ • Impress Magazin

A Virginiai Egyetem kutatói által kifejlesztett speciális szűrő képes megtisztítani a vizet a fertőző baktériumok és szennyeződések 99,99%-tól.

A világon több mint 780 millió ember nem jut tiszta vízhez, és minden 21. másodpercben meghal egy gyerek szennyezett víz okozta fertőzésben, olvasható a Water is Life nonprofit szervezet oldalán.

Semlegesíti a fertőző baktériumokat

A tudósok és mérnökök összefogásával kifejlesztett és legyártott „iható könyv” életmentő találmány a fejlődő országokban élők számára, ahol mindennapos probléma a vízhiány. 

A könyvekben lévő szűrőlapok speciális technológiával készülnek. A  lapok ezüst résecskékkel bevont felületein lévő ionok elpusztítják az olyan fertőző betegségeket okozó baktériumokat, mint a kolera, tífusz, és E-coli. Az „iható könyv” a Water is Life szerint képes megállítani a szennyezett víz által terjedő halálos fertőzéseket.

waterislife

waterislife


30 napra elegendő ivóvizet biztosít

A víztisztító lapok a szennyeződések 99,99 %-át semlegesítik, azaz képes a higiéniás előírásoknak megfelelő minőségű ivóvizet előállítani.

A szűrőlapok előállítása filléres tétel, melyekből csupán egyetlen lap 30 napra elegendő ivóvizet tud biztosítani, a teljes könyv pedig több mint 4 évre biztosít tiszta vizet a rászorulók számára egy olyan világban, ahol az élet alapja, a tiszta víz milliók számára elérhetetlen kincs.

A videóból pontosan kiderül, hogyan működik a könyv.

Tihanyi Petra

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »