Egy ház, amely zenél az esőben

jún 13 • Enteriőr • Impress Magazin

A zeneeszközként funkcionáló lakóépület Anette Paul szobrász ötlete alapján épült, akit a szentpétervári eső színház ihletett meg.  

Annette Paul, és két designer társa Christoph Rossner és André Tempel, akik szintén részt vettek a zenélő ház tervezésében, mindannyian ebben a különös épületben laknak.

Lakóházból eső színház

Az eső már önmagában is a természet koncertje, ahogy a víz alázúdul és az apró cseppek kopognak a házak tetején, az aszfalton, végigcsordogálnak az ereszen, a növények és fák levelein. A három designer ezt a hatást fokozta különböző eszközökkel, megalkotva a zenélő házat. A ház külső falain elhelyezett csövek és tölcsérek azonnal megszólalnak, ahogy az eső elered. A vízcseppek végigfutnak a különböző formájú csöveken és elkezdődik a csobogó koncert.

12

Turistalátványossággá vált

Az esőben zenélő játékos ház nem csak egy különleges otthon, hanem turistalátványosság is egyben. Ahogy beborul az ég és elered az eső, azonnal megjelenik az alkalmi közönség, és dacolva az időjárási viszontagságokkal a ház előtt ácsorogva hallgatják az eső színház előadást.

22

A zenélő ház Németországban található, Drezda városában, mely egy művészeti projekt, a Courtyard of Elements keretében valósult meg. Összesen öt lakóház újult meg a művészeti project által, például a Metamorfózis udvar és a Mitikus lények udvara.

Vida Hajni

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »