Indul a balatonföldvári Kultkikötő

jún 13 • Kult & Art • Impress Magazin

A 960 fős befogadóképességű szabadtéri Kultkikötő ma már a Dél-Balaton egyik fontos kulturális-turisztikai attrakciója.

Az ország leghosszabb nyári színházi programsorozatát kínáló szabadtéri színház mintegy 150 előadást kínál a nyári hónapokban. Lesz vígjáték, tragédia, lélektani dráma, zenés est és musical, kortárs tánc és néptánc is, de kézműves foglalkozások, koncertek, filmvetítések, kiállítások és borkóstolók is várják az érdeklődőket.

Kiállítások és Premierek 

Újdonságként idén két premier helyszínéül is szolgál a Kultkikötő: június 28-án Bill Manhoff Bagoly és Cica című komédiáját Jordán Adél és Szabó Kimmel Tamás előadásában, július 10-én pedig a Gerlóczy Márton azonos című könyvéből készült, A csemegepultos naplója című előadást mutatják be. Júliusban Balatonföldváron vendégszerepel az Amadeus Kulka Jánossal és Keresztes Tamással, valamint a Hitted volna? Hernádi Judittal és Kern Andrással a főszerepben.

2014 nyarán két kiállítást is ingyenesen tekinthetnek meg az érdeklődők. „SZÍNES ÁLMOK. VAGY VALÓSÁG?” címmel június 28-tól Osgyányi Sára és Schnedarek Dóra festőművészek olajfestményei, augusztus 1-től pedig a „NO HATTYÚ – ÉRTELMEZD ÚJRA A BALATONT” című képzőművészeti pályázat díjazottjainak alkotásai láthatók.

Quimbi és L’art pour L’art

Júliusban a Kultkikötőben zenél a Quimby augusztusban pedig Latinovits Színház, a Thália Színház a L’art pour L’art és a Budapest Bár társulata is megérkezik egy-egy előadás erejéig. Idén először határon túli társulatok bemutatói is szerepelnek a programban: a Szabadkai Népszínház a Szomorú vasárnap című előadását hozza el a Kultkikötőbe.  

További információk:  www.kultkikoto.hu

Ezt a cikket elolvashatod ANGOLUL is: itt

Zentai Bogi

Kapcsolódó cikkek

Megjegyzés írás zárolva!

« »