Avokádókrém az azték reggeli
A közép-amerikai indiánok évezredek óta termesztik az avokádót, melynek az egyik legegyszerűbb felhasználási módja az avokádókrém.
Az avokádó rendkívül egészséges gyümölcs, tele van telítetlen zsírsavakkal és vitaminokkal. Nyersen is finom, de pár perc alatt készíthető belőle ízletes, fűszeres szendvicskrém is.
Hozzávalók (alap):
– 2 db puha avokádó szétnyomott gyümölcshúsa
– 1-2 szál friss petrezselyem
– só, bors
– 1 tk citromlé
Az eredeti mexikói avokádókrém csak sót, borsot, citromot tartalmaz, de ízlés szerint tehetünk bele apróra vágott vöröshagymát, fokhagymát, egy kis tejfölt, mustárt, olívaolajat és friss bazsalikomot, snidlinget vagy petrezselymet.
Elkészítése:
Vágd félbe az avokádót és kapard ki a gyümölcshúst, majd tedd egy tálkába és nyomkodd szét egy villával, hogy egy krémszerű alapot kapj.
Az avokádóhoz add hozzá a sót, borsot és ízlés szerint a többi hozzávalót majd egy kis citromlét, ami megakadályozza, hogy megbarnuljon.
Kapcsolódó cikkek
« Megjelentek az ózonlyuk gyógyulásának első biztos jelei A tökéletes pillanat titka – Csíkszentmihályi flow elmélete »